Vinterdäck Helsingborg - Vi byter dina däck

Här hittar du vinterdäck i Helsingborg från ledande varumärken och vi hjälper dig hitta de vinterdäck du vill ha.

​Vi på Däckbytarna har alltid​ vinterdäck i Helsingborgtill bra priser och av högsta kvalitet från många kända varumärken. Kör försiktigt i vinter. Vi hjälper dig att byta till dina vinterdäck i Helsingborg. Behöver du hjälp med att hitta rätt vinterdäck i Helsingborg till din bil har vi experter på plats som råder dig till rätt vinterdäck som passar just ditt fordon. Däckbytarna i Helsingborg är alltid uppdaterade på de senast nyheterna och vi vet skillnaden mellan bra och dåliga vinterdäck och varför det är viktigt att välja korrekt. Vi vet vilka vinterdäck i Helsingborg som är säkras vid olika vinterväglag och råder dig till de vinterdäck i Helsingborg som passar bäst. För oss handlar det om att du som kund ska vara nöjd och få bäst vinterdäck i Helsingborg för det som passar just dig.  

Läs även mer om vår​ däckfirma.

​Lagen om vinterdäck

Från den 1 december – 31 ​mars är det enligt lag ett krav på vinterdäck om väglaget kräver det. Enligt Transportstyrelsen anses vinterväglag råda om det finns snö, is snömodd eller frost på någon del av vägbanan. För att ett par däck ska räknas som vinterdäck måste de vara särskilt framtagna för just det ändamålet, det vill säga att kunna användas under vinterhalvåret. Man vet att de kan räknas som vinterdäck när de har en djupare mönstring, eller dubbar, tillsammans med en unik gummiblandning som ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Däcken ska vara märkta med M och S kombinationer för att räknas som godkända.

​Så vet du när du ska byta vinterdäck i Helsingborg

Det är viktigt med rätt mönsterdjup och ribbor på dina vinterdäck, vilket ger en säkrare körupplevelse och vi kan hjälpa dig med rätt vinterdäck i Helsingborg. Minsta mönsterdjup som lagen kräver på vinterdäck är 3mm, men vi på Däckbytarna rekommenderar 5mm för ett bättre grepp på isiga och blöta vägar. Ett tips på hur du enkelt kan mäta mönsterdjupet på är med en femkrona. Mellan siffrans övre del och kronans kant är det exakt 3mm och vi rekommenderar att man mäter där däcket är som mest slitet. Vi hjälper dig att byta till vinterdäck i Helsingborg.

​Byt vinterdäck i Helsingborg i tid

Däckbytarnas bästa råd är att byta​ däcken ​​innan första frosten för då slipper du stå i kö och dina ​vinterdäck i Helsingborg kan bytas snabbare.

Beställ tid till däckbyte för vinterdäck i Helsingborg

Kom in till oss och välj bland våra vinterdäck i Helsingborg eller ring och boka tid till att byta däck

Vi har även sommardäck på vårt lager.

​Däck & Bromsbytaren i Helsingborg AB

Landskronavägen 26

252 32 Helsingborg​

Telefon: 042-26 35 00

Mobil: 0706-48 15 34

Jour: 0725-23 35 00

Fax: 042-26 38 17​