Vinterdäck i Helsingborg

Vi byter till vinterdäck i Helsingborg

Letar du efter vinterdäck i Helsingborg? Vi på Däck & Bromsbytarna i Helsingborg hjälper dig! Hos oss hittar du ett brett urval av vinterdäck från ledande varumärken. Vi besitter kompetens för att veta skillnaden mellan bra och dåliga däck samt varför det är viktigt att välja korrekt. Vi är här för att hjälpa dig att hitta däck för ditt behov. På vår bilverkstad i Helsingborg erbjuder vi de vinterdäck ni behöver.

Vinterdäck i Helsingborg – Vi byter dina däck

På Däck & Bromsbytarna är vi stolta över att kunna erbjuda vinterdäck i Helsingborg av välkända varumärken. Vårt engagerade team finns på plats för att vägleda dig till de bästa däcken för din bil och ditt körbehov. Vi är alltid uppdaterade med de senaste nyheterna inom däckteknologi och har den kompetens som krävs för att välja rätt däck.

Kontakta oss idag!

Är du på jakt efter ett snabbt däckbyte? Eller behöver din bil genomgå service? Vi kan hjälpa dig med detta och mycket mer. Kontakta oss idag och boka tid.

Behöver du byta däck?

Lagen om vinterdäck

Enligt lag är det krav på vinterdäck från den 1 december till den 31 mars om väglaget så kräver. Transportstyrelsen definierar vinterväglag som när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Från den 1 oktober till 15 april så får man även lov att köra med dubbdäck. Oavsett vad lagen säger, så rekommenderar vi att byta i god till innan första frosten.

Kolla mönsterdjupet på dina däck – Vinterdäck i Helsingborg

Säkerheten på vägarna är viktig. Därför är det nödvändigt att ha rätt mönsterdjup på dina sajpningar. Lagen kräver ett minimum mönsterdjup på 3 mm, men vi rekommenderar 5 mm för bättre grepp på isiga och blöta vägar. Vill du ha hjälp med att mäta däcken, är du välkommen in till oss under våra öppettider, så hjälper vi dig.

Skulle du ha några frågor eller funderingar kring byte av vinterdäck i Helsingborg kan du alltid kontakta oss.

Boka byte av vinterdäck i Helsingborg i god tid

För att undvika köer och säkerställa att du är redo för vintern är det bästa rådet att byta till vinterdäck i Helsingborg innan den första frosten kommer. Du kan enkelt boka tid för däckbyte genom att kontakta vår verkstad.

Läs även mer om sommardäck.